tomsanders.reismee.nl

Het gaat maar door!

Beste mensen!

Ja, ik weet het. Het is alweer lang geleden dat ik iets van me heb laten horen, of ja hier op dit blog in ieder geval want ik heb op de piste zo als een malloot staan schreeuwen dat er permanent lawinegevaar is. Het zijn gewoon drukke weken geweest en had geen tijd om iets te schrijven. Ik was of aan t skiën, après skiën, eten of slapen (4 behoorlijke nuttige tijdsbestedingen), of soms had ik er gewoon geen zin in. Pff zit niet meer op school, dus waarom zou ik dan nog hele verslagen gaan typen.

Nou ja, ik heb er dus even tijd voor genomen. En geloof t of niet, moment van typen is zaterdagavond 21.00 uur. Huh wat? Als jullie hebben opgelet is onze zaterdag niet zoals we die gewend zijn in Nederland. Morgen begint de nieuwe week weer, dus staat het wilde leven even op een laag pitje. De zaterdag is dus onze vrije dag over t algemeen, maar voor mij niet vandaag. Ik heb vanmorgen nog 2 uurtjes privé les gegeven, want er was een meisje uit mijn klasje van afgelopen week die nog eventjes 1 op 1 wilde skiën. Of ja, eigenlijk wilde papa het meer maar het was een leuke morgen! Toch nog flink geskied dus ben tevreden.

Dus....... Ik weet eigenlijk niet wat ik in mijn laatste blog heb geschreven, en wat ik dus nog allemaal kwijt moet. Internet is namelijk vandaag overleden, dus kan ook niet terugkijken. Dan begin ik maar wat te vertellen over de laatste week kerstvakantie. Waarschijnlijk hebben jullie er al wat van meegekregen, maar nog even in het kort. Erg leuke groep gehad, 9 Nederlandse kindjes en erg veel lol gehad! Allemaal 4 of 5 jaar oud maar stuk voor stuk kleine, dappere en grappige kids. Toch keek ik ontzettend uit naar het einde van de week, alleen had t niks met dit groepje te maken. Nee, vrijdag 6 januari was de dag dat Marion de reis naar Hinterglemm zou maken. De lessen waren afgelopen, en ik ben met Snowly de huisclown naar Zell am See gereden. Daar op het treinstation aangekomen, stond ze al te wachten. Na een lang-naar-uitkijkende-knuffel zijn we samen in de bus gestapt om naar ons hotel te gaan. In mijn huis mag namelijk niemand logeren, maar ja voor wat quality time zijn we dus lekker naar een (uitstekend bevallen) hotel gegaan. Na elkaar 7 weken niet gezien te hebben was het weer als vanouds. Hoe stoer ik soms ook ben, ofja eigenlijk ben ik altijd verrekte stoer (duh!), ik heb haar toch wel heel erg gemist.
's Avonds is ze gelijk ingeburgerd door mee te gaan naar het Après Ski Paleis waar ze mijn hippe collega's heeft ontmoet. De volgende dag zijn we ski's en schoenen gaan huren en de berg op gegaan. Nog nooit geskied, dus daar gaan we! Privéles dan maar? Graag! Het sleepliftje omgetoverd tot ons territorium en gaan met die banaan. Wat blijkt, mevrouw Bossemeijer heeft verborgen talenten. Hallo, ik heb nog nooit op latten gestaan en tijdens de eerste afdeling remt ze al, tijdens de tweede maakt ze bochtjes. Oke, de pizzapunt was nog heilig maar ze doet t zo maar effe. Staat daar even een skileraar uit z'n neus te vreten omdat ie niks hoeft te doen. Eigenwijs en ongeduldig dat ze is, ging het natuurlijk niet naar verwachting. Tsja, de torenhoge verwachtingen kon ze voor zichzelf misschien niet helemaal waarmaken, maar ja IK ben de prof hier. Dus ik weet wel wat skiën is, en ik kan jullie vertellen dat ik zeer trots op mijn pupil was! De volgende dag moest ik aan het werk, gelukkig alleen de ochtend, een beetje sneeuw geschept en andere groepjes geholpen. Daarna konden we weer samen gaan skiën. Ja hoor, denk je na 2 keer de sleeplift te hebben gedaan, waar kunnen we nu naar toe? Oke we gaan van de rode piste af, die is het dichtste bij. En ook dat lukte ineens! Op maandag nog een ochtend privéles gegeven maar de rest van de week was ik heerlijk vrij. Dat betekende dus lekker samen de berg op en zoals jullie op de foto's wel hebben gezien misschien, werkte het weer ook prima mee. Vooral woensdag en donderdag waren fantastisch. Over de skikwaliteiten van Marion hoef ik het niet meer te hebben, mevrouw was ontevreden omdat ze vond dat ze zo sloom was. Maar anyhooow, we zaten donderdagmiddag gewoon eventjes in Saalbach te lunchen. Voor degene die het gebied niet kent, het is een flink stuk skiën, zeker voor iemand die pas 5 dagen op ski's staat. Allemaal even het petje afnemen, mooi? Prima, dankjewel. Verder hebben we die week lekker genoten. Heerlijk om weer eventjes samen te zijn. Een aantal keertjes de aprèsski gelegenheden of kroegjes bezocht, samen geskied, lui in de sauna in het hotel gechilled en vooral samen geweest.

Helaas, aan de leuke week kwam veel te snel een einde. Vrijdagmorgen samen met de bus naar Zell am See gereden om daar weer afscheid te moeten nemen. Tijd om nog even een dankwoordje te doen: Mon, bedankt voor de leuke week, het was echt top ;)... Vrijdagmiddag was ik dus weer thuis en was ik inmiddels verhuisd. Ja verhuisd van hotelkamer naar Spatz zeker (Spatz is ons onderkomen hier). Oh neee, ik ben intern verhuisd. Ik heb mijn zooi verhuisd de dag voordat Marion langs kwam. Waarom dan? Tsja moeilijk te vertellen..... Nou ja doe eens een poging! Ik had namelijk niet zo'n klik met mijn voormalige kamergenoot, laat ik het daar op houden. Bleek dat Jasper een plek vrij zou krijgen in zijn kamer, de kamer naast de mijne overigens dus veel aanpassingsproblemen had ik niet haha. Jasper is dus nu mijn huidige roomie, maar eigenlijk zit er nog eentje bij. Soort 2,5 men hier. Er zijn hier veel skileraren, maar er zijn maar 3 musketiers. En dat zijn Jasper, Ralf en ik. Doe op de foto's maar gokken wie het zijn. Deze 3 dorpsidioten blijken goed met elkaar op te kunnen schieten dus dat gebeurt hier ook veel.

De week van maandag 16 januari had ik de hele week privéles, wat erop neer kwam dat ik veel vrij was omdat er niet zoveel gasten waren. Op vrijdag was ik de hele dag vrij en heb ik samen met 3 anderen gezwommen. Had ik mijn badpak toch niet voor niks meegenomen (thanks Mon, je denkt ook aan alles). We zijn een hotel binnengevallen en hebben daar prima gebruikt gemaakt van het zwembad, sauna ed. Prima vermaak op een stormachtige dag terwijl de rest aan het werk is.

Zaterdag 21 januari lekker weer vrij. Kwam goed uit! Er was namelijk weer een flink pak verse sneeuw door de wolkjes bezorgd, wat leidde tot perfecte pistes maar vooral perfecte niet-pistes. Samen met 3 anderen offpiste geskied, en echt heeeeeelemaal top! Zo'n diepe sneeuw dat je tot je middel wegzakt als je stilstaat en dat de sneeuw via je benen tot over je hoofd sprayt. Zie mijn filmpje op smoelenboek! Echt zo goed vermaakt die dag, mijn hemel wat een mooi pak. Af en toe moet je wel je mond dicht houden anders wordt die helemaal vol sneeuw gesprayt. En ik heb een grote bakkes dus daar kan veel bevroren water in. Enige nadeel is dat als je valt, je een half uur naar je ski's loopt te zoeken als ze uitvliegen, toch Jasper?
Diezelfde avond zou Basje ‘jaloerse broer' Sanders samen met Frank ‘nee dat is mijn broer niet' Gevers in Hinterglemm arriveren. Na enige file kwamen ze toch aan en zijn we maar gelijk begonnen met waar we goed in zijn. Bier! Op zondag de 22e heb ik een nieuwe groep gekregen, m'n beste groep tot nu toe :D.. Kinderen van 5 tot 9 jaar oud maar bijna allemaal parallel van de blauwe pistes. Heel veel kilometers gemaakt dus afgelopen week, en ook weer heel veel lol gehad (kinderen vieze liedjes geleerd bijvoorbeeld die ze savonds in bed aan papa en mama zingen haha). 7 Nederlandse mini-mafkezen en 2 Turkije-kindjes. Het ene Turkije-kind begijpt je niet maar lacht toch wel en het andere Turkijende gozertje kotst de gondel onder (zat gelukkig een bakkie voor me) maar doet net of er niks is gebeurd. Elke avond en middag met Bas en Frank opgeschoten, gebiert, gegeten en lol gemaakt. Eigenlijk was maar 1 ding k*t en dat was dat smerige Gletsjer Eis, gatver jongens. Alsof je een fles WC Eend opdrinkt! Verder een erg leuke week gehad hoor haha.

Kortom, een prima weekje weer achter de rug. Nog 2 weekjes werken en dan komt het volgende bezoek komt alweer. Dan komt weeeer Marionnetje (jippie!) en mijn papaatje en mamaatje neemt ze mee. Of andersom eigenlijk :P.. Maarja anyhow: wordt dus een gezellige week! Ook mijn oudertjes heb ik al lang niet meer gezien en das toch weer reuze gezellig als ze me komen opzoeken hier. Mama nog 2 weekjes de sale doen en dan lekker je enige thuiswonende-maar-op-dit-moment-niet kind opzoeken. En alsof dat nog niet genoeg is, komen Lotte en Daan de dag na het vertrek van paps, mams en Mon. Dat wordt dus weer een gezellig weekje, het lijkt wel alsof het hier altijd gezellig is. Dat is dan gelijk de eerste week van de carnaval dus dan wordt het ook weer heerlijk druk.

Ik ga er een eind aan fietsen, het is verdorie weer een heel lulverhaal geworden. Alle mensen die het tot deze laatste alinea hebben gered, bedankt voor jullie aandacht. Ik zie jullie reacties weer graag tegemoet en ik wens jullie allen nog een prima tijd in het grijze Nederland! De voorspellingen voor Hinterglemm zijn komende week maar weer eens zon, of sneeuw, nou ja......... Jaloers? Mooi zo... Godallemachtig Tom! Hou nou eens op met dat gelul en ga slapen.

Ik zeg Servus en auf wiedertotdevolgendekeer!

Marloes

De niet zo leuk ;) ..... Get your ass over to Kaprun! Wat super leuk dat je zo'n fijne week met je dinnetje hebt gehad. Kev was hier 2 weken geleden en ik weet dus precies hoe heerlijk het weerzien is. Haha. Volgende week weer mega drukte? Ojeeee februari, dat wordt wat.

Lot

Wat kan jij een hoop lullen zeg, maar het klinkt erg goed! Nog 2,5 werk en dan kom ik het mooi mee beleven met daantje uiteraard;) gedraag je en tot snel! Kus

Bas

Jow broer,

Was zeker een mooie week! toch veel leuker dan die week met Marion ;)

Ik ben alweer druk bezig met plannen om snel nog een keertje langs te komen! dit maal zonder Gletsjer eis ;) Strorum ook goed?

Groet,
Den Baas.

PS en paps en mams, omdat die langs mij op de bank zitten hiero.

PS, foto's en filmpjes komen nog. next week!

PS, ons mam kan niet wachten

PS, misschien ook pa ook niet

HOUDOE!

Cees

Hey Tom,
Wederom weer een ontzettend mooi verhaal, volgens mij kan je straks als dit voorbij is gelijk een autobiografie gaan schrijven.(hebben die kinderen die les van je hebben gehad gelijk een indruk mochten ze ski-leraar willen worden)
Wel hartstikke goed dat je het zo naar je zin hebt en dat lief en familie het ook kan meemaken.
Geniet met volle teugen(en glazen) en blijf vooral zo doorgaan.
Servus Ria & Cees

Marja

Wat een leuk verhaal en tot de laatste letter vol gehouden. Ik ben benieuwd welke liedjes die kinderen gezongen hebben sávonds bij hun ouders.
Fijn dat je het daar naar je zin hebt en de bezoekjes zijn natuurlijk een toffe afwisselingt. Groetjes

Joost

Tommm!

Check, gered tot de laatste alinea! Mooie verhalen allemaal jonge! Volgens mij (en de verhalen van jullie Bas) heb jij het daar kei goed voor elkaar :) Mooi voor je, man!

We hebben overlegd of we (Bas, Max en ik) nog een keer langs komen, maar dat zou alleen het weekend van 10 maart kunnen. Vind het lang reizen en veel geld voor 2 dagen daar en aangezien je dat weekend erop alweer in Nederland bent, wacht ik je liever hier op om weer bij te praten/drinken/bbqen/tennissen/wat dan ook.

In ieder geval nog veel plezier toegewenst daar, maak er nog een mooie tijd van en dan zien we elkaar snel weer!

Groeten en uhhh 'houdoe!'
Joost

Datzaljewelwillenweten

"nog EEN nachtje slapen" dan is ze er weer